Golvslipare i Stockholm

Behöver du hjälp av en golvslipare i Stockholm? Vi på AGV Golv AB slipar trägolv för såväl privatpersoner som företag. Parkettslipning eller slipning av massivt trägolv? Vi slipar alla slags trägolv och kan även hjälpa till med slipning av trappor.

Golvslipningens tre delar

Att renovera ett golv genom golvslipning kan sägas bestå av tre moment:

  1. Förberedelse: Tömma rummet på möbler och tavlor. Dagens slipmaskiner samlar upp det mesta av dammet, men helt dammfritt blir det inte. Tvätta golvet och slå ner spikar/skruva i skruvar.
  2. Golvslipning.
  3. Ytbehandling: En ytbehandling görs för att skydda golvet och ge det den yta du önskar. På AGV Golv AB arbetar vi med hårdvax, lackering, pigmentering (färgning) och lut.

Fördelar med att slipa golv

  • Det är avsevärt mycket billigare att slipa sitt golv än att lägga ett nytt. Så har du ett trägolv som är i ett skick som gör att det kan slipas så är golvslipning ur ekonomiskt perspektiv ett vettigt alternativ.
  • Ett gammalt golv kan ha fått en vacker patina som kan vara värd att ta fram och förädla genom golvslipning.

Trappslipning

Trappslipning ger dig en chans att få din trappa som ny igen. Just trapporna i en bostad hör till de ytor som slits som mest. På ett golv tar man ofta lite olika vägar, med i trappan håller man sig i regel i mitten. Det blir en del som slits lite extra hårt.

Slipning av trappa har lite andra förutsättningar än slipning av ett golv. I en trappa är varje yta mindre, det krävs en mindre slipmaskin och högre precision. För att få trappstegen jämna krävs ofta mer slipning på sidorna än i mitten.

När du anlitar oss för trappslipning får du hjälp av erfarna yrkesslipare. Vi hjälper dig att få din trätrappa i nyskick. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vanliga frågor om golvslipning

De moderna slipmaskinerna för golv dammar relativt lite. Men självfallet blir det inte helt dammfritt. Inför golvslipningen ska tavlor och annan inredning plockas bort.

Vi kan ombesörja med fyra olika typer av ytbehandling för ditt trägolv.

  • Hårdvax: en flexibel behandling som varken spricker, flagnar eller bildar blåsor.
  • Lackering: genom lackning blir golvet lättskött och minimalt underhåll krävs.
  • Pigmentering (färgning): det finns många olika färger att välja på vid infärgning av ett golv.
  • Lut: används som grund för att förhindra träet från att gulna, det ger en djupare och jämnare infärning.

» Läs mer om ytbehandlingar för golv

Priset för golvslipning varierar beroende på dina önskemål och ditt rum. Kontakta oss gärna och berätta vad du har för önskemål så återkommer vi med en offert.

I princip alla typer av trägolv kan slipas. De faktorer som är viktiga att titta på för att bedöma om golvet kan slipas är hur slitet det är sam hur många gånger det blivit slipat tidigare. Ett parkettgolv kan i regel slipas ca 3-4 gånger och ett massivt trägolv fler gånger än så.

Hur ofta ett golv bör slipas beror på hur det används. Men vid ett normalt slitage brukar det handla om ca var tionde till tolfte år. Våra golvslipare jobbar för att du ska få ett golv som du ska kunna njuta av under en riktigt lång tid.

Det går ofta att laga ett parkettgolv som fått en vattenskada eller som har rest sig. Vilka åtgärder som krävs kan variera från skada till skada och golv till golv. Kontakta oss gärna med mer information om ditt golv och vad som hänt med det så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.